Eetlust

16 januari 2015

Na een week versterving en labeur een dagje eten ter heropstanding. Een Berliner Frühstück in brasserie Dressler, Unter den Linden: een ontbijt geserveerd op een étagère van opklimmende, in omtrek kwijnende, zilveren schotels: een maagdelijk planetarium, bekroond door een ei. ’s Namiddags Sauerkirschkuchen (warm) mit Sahne, hoog bij Baier in de Schlossstrasse: een praalgrafachtig interieur van koper en marmer, waar bejaarde dames zich komen bekwamen in het uitglijden en morsen (en waar je van het plafond kunt eten als je erbij zou kunnen); ’s avonds afdalen in de hemelse sausen van restaurant Bergamo in de Friedenause Bahnhofstrasse: Maultaschen, truffels gemuilkorfd door eigen deeg, omheind door een tuintje waarin kruiden de kracht van hun beperking vieren. Luxe, calme et volupté.

 

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: