RUK

14 september 2014

Het is nog een heel eind naar de oostkust, het hoofd nog vol van de koelte van Loch Lochy en de neusgaten vol stofdeeltjes uit de hoofdkussens van het al te sjofele Aonach Mor Hotel in Spean Bridge.

Omdat ze onderweg een artikel over de verjaardag van de nu 80-jarige Sophia Loren leest, tatert E. me het hoofd vol over oudere mannen die hun geluk bij veel jongere vrouwen hebben gezocht en gevonden. Ze zegt dat ze zich geen gelukkiger paar kan voorstellen dan Sophia en de ooit 22 jaar oudere Carlo Ponti, dat het leeftijdsverschil nooit een rol speelt als de man maar ouder is.

En alsof ik op het punt had gestaan om iets te zeggen, snoert ze me de mond met een reeks andere stellen waarin de man een twijfelachtige leidersrol speelt op de snelste weg naar het graf.

‘Er zijn tegenvoorbeelden,’ zucht ik vertwijfeld, terwijl ik geen half oog voor het landschap heb en me hardop afvraag of we ooit nog terugkeren naar het UK, dat volgend weekend misschien al het RUK (‘Residual United Kingdom’) zal zijn.

En met een zware voet vertel ik E. dat de 60-jarige Alex Salmond, Schots premier en separatist, al 33 jaar met Moria, de dochter van een garagist, is getrouwd, dat ze zeventien jaar ouder is en dat hij haar heeft opgesloten in een oude molen in het vreselijk dorp Strichen, duizend inboorlingen, even ten noorden van Aberdeen.

‘Die molen wil ik zien,’ kraait E., alsof dat geluid niet voor de haantjes is.

Waarom ook niet? Ja, zo’n molen, die komt me wel van pas, maalt het in mijn Don Quichot-achtige hersenen, terwijl ik een tedere blik op Dulcinea werp.

 

Advertenties

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: